2010-01-14 16:39:39• hírek • Parajdi Andrea

Anyatej helyett

Januárban más helyszínen válthatják ki az ingyenes tejport az arra jogosult családok. A szociális konyha helyett a Prichindel Óvodánál lehet átvenni az Egészségügyi Minisztérium által támogatott szociális segélyt.

Január 15 és 31 között osztják ki az arra jogosult egy év alatti kisgyerekek családjának a tejport, amelyet ezúttal új helyszínen lehet átvenni. Mivel visszaigényelték a szociális konyha Vasile Lucaciu utcai székhelyét, így a Szociális Közszolgáltatási Osztály arra kényszerült, hogy máshol ossza ezt a juttatást. A jövőben a Prichindel Óvodában, az Ilisesti út 4 szám alatt kell kopogtatniuk a háziorvos által felírt recepttel az igénylőknek.

Minden olyan egy év alatti kisbaba után lehet tejport igényelni: akinek az anyukája különböző fertőző betegségek miatt nem szoptathat (tüdőgümőkór, súlyos pszichés zavarok, vese- vagy szívelégtelenség, cukorbetegség, AIDS stb.), akiknek az anyukája nem tud szoptatni és a kisgyereknél pedig már fellépett valami rendellenesség az anyatej hiánya miatt. Az esetben is kérvényezhető tejpor, ha a kisbaba édesanyja elhalálozott, vagy a gyerek örökbefogadott.

A tejporok átvételére kedden, és csütörtökön 9 és 12 óra között van lehetőség.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: